Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Agenda vriendenactiviteiten

Het Mauritshuis organiseert regelmatig lezingen, excursies en andere activiteiten voor de Vrienden.

Vriendenactiviteiten zoals de maandelijkse lezing op dinsdagochtend kunnen helaas nog niet in de gebruikelijke vorm plaatsvinden. Daarom bieden wij voor de Vrienden exclusieve online lezingen aan.

Wilt u deze activiteiten bijwonen, maar bent u nog geen Vriend? Word dan eerst Vriend van het Mauritshuis. Bekijk onze mogelijkheden.

Het programma van 2020:

 

Datum Omschrijving
Augustus Digitale lezing - Hugo ter Avest
Directeur van het Gemeentemuseum het Hannemahuis in Harlingen, Hugo ter Avest, geeft een lezing over de tentoonstelling Koele Wateren.  Vier eeuwen kunst met water in de hoofdrol als vriend én vijand. In de lezing zal hij ingaan op de oogstrelende selectie van veertig schilderijen die speciaal voor deze tentoonstelling uit het Rijksmuseum zijn overgekomen. Naast de schilderijen wordt in de tentoonstelling een link gelegd met de toekomst. Wat gebeurt er als de zeespiegel 6 meter stijgt en hoe ziet Nederland er over 200 jaar uit?

Blijf op de hoogte