Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Agenda vriendenactiviteiten

Het Mauritshuis organiseert regelmatig lezingen, excursies en andere activiteiten voor de Vrienden.

Onze Vriendenactiviteiten zijn toegankelijk voor Vrienden van het Mauritshuis en vinden plaats in de Nassauzaal.
Na aanmelding krijgt u een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van uw Vriendenpas en dit e-ticket krijgt u toegang tot de activiteit.

Wilt u deze activiteiten bijwonen, maar bent u nog geen Vriend? Word dan eerst Vriend van het Mauritshuis. Bekijk onze mogelijkheden.

Het programma van 2020:

 

Datum Omschrijving
Dinsdag 10 maart Lezing - Lea van der Vinde
Conservator Lea van der Vinde geeft een lezing over de tentoonstelling George Stubbs - De man, het paard, de obsessie. George Stubbs (1724-1806) is een van de belangrijkste achttiende-eeuwse kunstenaars van het Verenigd Koninkrijk. Deze bijzondere dierenschilder specialiseerde zich in het portretteren van paarden, die hij op een ongekend levensechte wijze wist te schilderen. Aan zijn succes lag een diepgravende studie van de anatomie van het paard ten grondslag, waarvoor de kunstenaar zelfs eigenhandig paarden ontleedde. In de tentoonstelling én de lezing ligt de nadruk op de periode waarin Stubbs in korte tijd dé paardenschilder van Engeland werd en zijn ultieme meesterwerk maakte: het levensgrote portret van Whistlejacket uit de National Gallery in Londen.
Tijd 11:15 - 12:00 uur Volgeboekt
Tijd 13:00 - 13:45 uur Volgeboekt

 

Donderdag 26 maart Avondlezing - Hildelies Balk
Vorig jaar verwierf het Mauritshuis dankzij de successieregeling een intiem stilleven van Simon Luttichuys. Het was een onverwachte, maar niet minder welkome aanwinst. Het schilderij heeft lange tijd in Den Haag gehangen in de woning van Hendricus Petrus Bremmer (1871-1956). Bremmer was in zijn tijd een vermaard kunstcriticus die veelvuldig publiceerde, ook over schilderijen van het Mauritshuis. Tegenwoordig is hij vooral bekend als de adviseur van Helene Kröller-Müller, wier verzameling is te zien in het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Hildelies Balk zal ons inwijden in de wereld van Bremmer.
Tijd 18:30-19:30 uur Volgeboekt

Blijf op de hoogte