Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Agenda vriendenactiviteiten

Het Mauritshuis organiseert regelmatig lezingen, excursies en andere activiteiten voor de Vrienden.

Onze Vriendenactiviteiten zijn toegankelijk voor Vrienden van het Mauritshuis en vinden plaats in de Nassauzaal.
Na aanmelding krijgt u een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van uw Vriendenpas en dit e-ticket krijgt u toegang tot de activiteit.

Wilt u deze activiteiten bijwonen, maar bent u nog geen Vriend? Word dan eerst Vriend van het Mauritshuis. Bekijk onze mogelijkheden.

Het programma van 2020:

 

Datum Omschrijving
Dinsdag 14 januari Lezing - Cèlia Querol Torello
Cèlia Querol Torello, assistent conservator de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez. Nederlandse en Spaanse meesters, geeft een lezing over deze bijzondere tentoonstelling die van t/m 19 januari 2020 te zien in het Rijksmuseum. Een zeldzame ontmoeting tussen Spaanse en Nederlandse schilders uit de zeventiende eeuw, Diego Velázquez en Rembrandt van Rijn. De Spaanse en Nederlandse meesterwerken worden in paren gepresenteerd en gaan op die manier een dialoog aan.
Tijd 11:15 - 12:00 uur Tickets
Dinsdag 11 februari Lezing - Birgit Boelens
Tentoonstellingconservator Birgit Boelens vertelt in deze lezing over fijnste details en achtergrondverhalen vanuit de inhoud van de tentoonstelling ‘Juwelen! Uit de schatkamers van de Hermitage' die van 14 september 2019 t/m 15 maart 2020 in de Hermitage Amsterdam te zien is. Een indrukwekkende verzameling die in de loop der eeuwen is uitgegroeid tot een heuse schatkamer met duizenden kostbaarheden. De fabelachtige juwelencollectie worden gepresenteerd samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums.
Tijd 11:15 - 12:00 uur Tickets
Dinsdag 10 maart Lezing - Lea van der Vinde
Conservator Lea van der Vinde geeft een lezing over de tentoonstelling George Stubbs; De man, het paard, de obsessie. George Stubbs (1724-1806) is een van de belangrijkste achttiende-eeuwse kunstenaars van het Verenigd Koninkrijk. Deze bijzondere dierenschilder specialiseerde zich in het portretteren van paarden, die hij op een ongekend levensechte wijze wist te schilderen. Aan zijn succes lag een diepgravende studie van de anatomie van het paard ten grondslag, waarvoor de kunstenaar zelfs eigenhandig paarden ontleedde. In de tentoonstelling én de lezing ligt de nadruk op de periode waarin Stubbs in korte tijd dé paardenschilder van Engeland werd en zijn ultieme meesterwerk maakte: het levensgrote portret van Whistlejacket uit de National Gallery in Londen.
Tijd 11:15 - 12:00 uur Tickets
Tijd 13:00 - 13:45 uur Tickets

 

Deel deze pagina