Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Agenda vriendenactiviteiten

Het Mauritshuis organiseert regelmatig lezingen, excursies en andere activiteiten voor de Vrienden.

Onze Vriendenactiviteiten zijn toegankelijk voor Vrienden van het Mauritshuis en vinden plaats in de Nassauzaal.
Na aanmelding krijgt u een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van uw Vriendenpas en dit e-ticket krijgt u toegang tot de activiteit.

Wilt u deze activiteiten bijwonen, maar bent u nog geen Vriend? Word dan eerst Vriend van het Mauritshuis. Bekijk onze mogelijkheden.

Het programma van 2019:

Datum Omschrijving
Dinsdag 8 oktober Lezing – Ariane van Suchtelen 
In het Rembrandtjaar 2019 geeft het Mauritshuis ruim baan aan Nicolaes Maes, één van Rembrandts meest getalenteerde leerlingen. Het is de eerste grote internationale tentoonstelling over deze kunstenaar. Conservator Ariane van Suchtelen vertelt u meer over Nicolaas Maes en zijn gevarieerde oeuvre.
Tijd 11.15-12.00 uur
Boek tickets
Woensdag 16 oktober Voorbezichtiging tentoonstelling Nicolaes Maes
Boek tickets
Donderdag 24 oktober Lezing - Epco Runia
In de loop der tijd is Rembrandt op uiteenlopende manieren omschreven, van botte boer tot heilige. Nu, in het Rembrandtjaar, is er weer een nieuwe typering bijgekomen: Rembrandt de Rebel. Waar komen al die verschillende typeringen vandaan? De lezing zal worden gegeven door Epco Runia, Hoofd Collectie van Museum Het Rembrandthuis.
Boek tickets
Dinsdag 12 november Lezing – Christiaan Vogelaar
In november 2019 opent Museum De Lakenhal de tentoonstelling Jonge Rembrandt – Rising Star. Conservator Christiaan Vogelaar vertelt u over meer over het uitzonderlijke talent van Rembrandt en de pijlsnelle ontwikkeling van deze vernieuwer in zijn jonge jaren.
Tijd 11.15-12.00 uur
Boek tickets
Dinsdag 10 december Lezing – Anita Jansen
In Museum Prinsenhof in Delft is dit jaar de eerste overzichtstentoonstelling van zeventiende-eeuwse schilder Pieter de Hooch. Conservator Anita Jansen voert u mee langs zijn oeuvre en laat zien waarom deze schilder een bijzondere plek buiten de schaduw van Johannes Vermeer verdient. 
Boek tickets Tijd 11.15-12.00 uur


Deel deze pagina