Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Agenda vriendenactiviteiten

Het Mauritshuis organiseert regelmatig lezingen, excursies en andere activiteiten voor de Vrienden.

Vriendenactiviteiten zoals de maandelijkse lezing op dinsdagochtend kunnen helaas nog niet in de gebruikelijke vorm plaatsvinden. Daarom bieden wij voor de Vrienden exclusieve online lezingen aan.

Wilt u deze activiteiten bijwonen, maar bent u nog geen Vriend? Word dan eerst Vriend van het Mauritshuis. Bekijk onze mogelijkheden.

Het programma van 2020:

 

Datum Omschrijving
Augustus Digitale lezing - Epco Runia
In deze lezing zal Epco Runia, Hoofd Collectie bij Museum het Rembrandthuis, vertellen over de aanwezigheid van zwarte mensen in het zeventiende-eeuwse Nederland. Hier, in de samenleving, in Rembrandts buurt én in de kunst. Lang is dit onderbelicht gebleven, onterecht. In de tentoonstelling HIER. Zwart in Rembrandts tijd kom je oog-in-oog met portretten van zwarte mensen. Hoe beeldden kunstenaars ze af? En kunnen we er achter komen wie ze zijn? De tentoonstelling gaat over bijzondere kunstwerken en beeldvorming, over herkenning en erkenning.

Blijf op de hoogte