Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Stichting Vrienden van het Mauritshuis

In 1957 werd de Stichting Johan Maurits van Nassau opgericht, met als doel het museum te steunen bij de uitbreiding van de collectie en het realiseren van tentoonstellingen en publicaties. De stichting verwierf ook zelf schilderijen en gaf die in duurzaam bruikleen aan het museum.

In 1982 werd een tweede stichting opgericht: de Stichting Vrienden van het Mauritshuis, bedoeld om actief fondsen te werven. In 1986 fuseerden beide stichtingen en werd een grote actie gehouden om vrijwilligers, vrienden en donateurs te werven. Een van de belangrijkste doelstellingen was nog altijd het steunen van het museum bij de aankoop van schilderijen.

In 1987 volgde de oprichting van de vrijwilligersorganisatie, die verschillende diensten ging uitvoeren, zoals het geven van rondleidingen en het bemannen van de winkel en de informatiebalie. Het geld dat hiermee gegenereerd wordt komt ten goede aan de stichting. De vrijwilligersorganisatie van het Mauritshuis is een van de oudste binnen de Nederlandse musea en vierde in 2012 haar 25-jarig jubileum.

In 2014 volgde een uitbreiding van het aantal vriendenniveaus met de 'Companen'. Ook werd een internationale vriendengroep opgericht met een Engelstalig programma. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de wensen van de grote internationale gemeenschap in Den Haag om betrokken te zijn bij het Mauritshuis.

Anbi en de Vrienden

 

Blijf op de hoogte