Rondleiding: Onvergetelijk Mauritshuis

28 jan 2023 - 31 jan 2023
Mauritshuis

Rembrandt De Lachende Man Met Bezoekers In Mauritshuis Den Haag

Iedere maand organiseren we een Onvergetelijk Mauritshuis, steeds met een ander thema (bijvoorbeeld het thema 'Thuis'). Een gezellige, inspirerende middag voor mensen met dementie en hun dierbaren. Iedereen wordt hartelijk ontvangen in onze Brasserie voor een kopje koffie of thee met wat lekkers. Daarna gaan we het museum in en begint de rondleiding. 

In kleine groepen onder leiding van een speciaal daarvoor opgeleide rondleider kijken we samen naar schilderijen. Genieten van kunst is het uitgangspunt, door te praten, te fantaseren en te associëren bij een aantal prachtige schilderijen in het Mauritshuis.

Ook groepen kunnen zich aanmelden. Neem voor (aan)vragen contact op met het Onvergetelijk-team via +31 (0)70 302 3446 of onvergetelijk@mauritshuis.nl.

Programma

De inloop is vanaf 14.15 - 14.30 uur in de Foyer waar jassen en tassen bij de Servicebalie achtergelaten kunnen worden. Voor een rustige landing wordt iedereen hartelijk ontvangen in onze Brasserie voor een kopje koffie of thee met wat lekkers. Vanaf 15.00 uur gaan we gezamenlijk het museum in en begint de rondleiding. Rond 16.00 uur zijn we aan het eind gekomen van een gezellige, geheel verzorgde middag.

  • Inloop vanaf: 14:15 - 14:30
  • Duur: circa 90 minuten
  • Prijs: €8,50 per persoon (alles is inbegrepen: entree, koffie/thee, rondleiding). Graag dit bedrag betalen aan de kassa.
  • Taal: Nederlands
Rondleiding Onvergetelijk In Mauritshuis Den Haag

Gelukkig

Onvergetelijk Mauritshuis stimuleert sociaal contact. Ook dat heeft een positieve invloed op de gezondheid. Deelnemers voelen zich na afloop gelukkiger en hebben het idee weer mee te tellen. Hierdoor neemt hun zelfvertrouwen toe.

“Als je toch ziet wat kunst doet in je hersenen. Enorme neuronale netwerken doen mee. Kunst is niet iets dat binnenstroomt en weer wegspoelt uit ons hoofd. Kunstervaringen beklijven.”

Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie

"Ineens zag ik mijn moeder weer terug."

Laetitia Fraser, mantelzorger

Contact

Het groepstarief is € 85,00 per groep (max. 12 personen), inclusief museumentree en koffie/thee. Data plannen we in overleg. Kan aan de kassa of per factuur worden voldaan.

Neem voor (aan)vragen contact op met het Onvergetelijk-team via +31 (0)70 302 3446 of onvergetelijk@mauritshuis.nl.