Onvergetelijk Mauritshuis

Oudere vrouw bekijkt schilderijen van het Mauritshuis tijdens de activiteit Onvergetelijk

Iedere laatste maandag van de maand organiseren we Onvergetelijk Mauritshuis rondleidingen, steeds met een ander thema (bijvoorbeeld het thema 'Thuis'). Een gezellige, inspirerende middag voor mensen met dementie en hun dierbaren. Iedereen wordt hartelijk ontvangen in onze Brasserie voor een kopje koffie of thee met wat lekkers. Daarna gaan we het museum in en begint de rondleiding. 

In kleine groepen onder leiding van een speciaal daarvoor opgeleide rondleider kijken we samen naar schilderijen. Genieten van kunst is het uitgangspunt. Door te praten, te fantaseren en te associëren bij een aantal prachtige schilderijen in het Mauritshuis. Bekijk de activiteitenagenda voor de data.

Onvergetelijk museumbezoek

Onvergetelijk Mauritshuis is vooral bedoeld voor individuele deelnemers en hun begeleiders. Het is daarnaast ook mogelijk je als groep (maximaal 12 personen) aan te melden. 

Programma

De inloop is vanaf 14.15 - 14.30 uur in de Foyer waar jassen en tassen bij de Servicebalie achtergelaten kunnen worden. Voor een rustige landing wordt iedereen hartelijk ontvangen in onze Brasserie voor een kopje koffie of thee met wat lekkers. Vanaf 15.00 uur gaan we gezamenlijk het museum in en begint de rondleiding. Rond 16.00 uur zijn we aan het eind gekomen van een gezellige, geheel verzorgde middag.

  • Inloop vanaf: 14:15 - 14.30 uur
  • Duur: 90 minuten
  • Kosten: € 8,50 per persoon (incl. museumentree en koffie/thee) of € 85,00 per groep
  • Reserveren: +31 (0)70 302 3446 of onvergetelijk@mauritshuis.nl
Rondleiding Onvergetelijk In Mauritshuis Den Haag

“Ineens zag ik mijn moeder weer terug.”

Laetitia Fraser, mantelzorger

Onvergetelijk Mauritshuis Ouderen Presentatie
Onvergetelijk Mauritshuis Ouderen Bloemen Tekenen

“Familieleden waren zeer onder de indruk van de alertheid van hun naasten. Het was geweldig om te zien dat er zulke mooie gesprekken kunnen ontstaan.”

Frida Boon, teammanager zorginstelling

Gelukkiger

Onvergetelijk Mauritshuis stimuleert sociaal contact. Ook dat heeft een positieve invloed op de gezondheid. Deelnemers voelen zich na afloop gelukkiger en hebben het idee weer mee te tellen. Hierdoor neemt hun zelfvertrouwen toe.

Onvergetelijk Mauritshuis Ouderen

“Als je toch ziet wat kunst doet in je hersenen. Enorme neuronale netwerken doen mee. Kunst is niet iets dat binnenstroomt en weer wegspoelt uit ons hoofd. Kunstervaringen beklijven.”

Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie

Landelijk programma Onvergetelijk

Het Mauritshuis is geselecteerd om een eigen Onvergetelijk-programma op te zetten. Samen met tien andere musea in Nederland bieden wij maandelijks een thema-rondleiding aan voor mensen met een dementie en hun dierbaren. Dit programma is geïnspireerd op Meet Me at MoMa van het Museum of Modern Art in New York. Het Stedelijk Museum Amsterdam en Van Abbemuseum in Eindhoven hebben het Onvergetelijk-programma in Nederland opgezet in 2013.

Paulus Potter De Stier MH136 Mauritshuis
De stier van Paulus Potter roept vaak herinneringen aan vroeger op bij mensen met dementie.

Contact

Het groepstarief is € 85,00 per groep (max. 12 personen), inclusief museumentree en koffie/thee. Data plannen we in overleg. Kan aan de kassa of per factuur worden voldaan.

Neem voor (aan)vragen contact op met het Onvergetelijk-team via +31 (0)70 302 3446 of onvergetelijk@mauritshuis.nl.