Route en parkeren

Mauritshuis (1)

Vele wegen leiden naar het Mauritshuis, of je nu met de auto, het openbaar vervoer of te voet komt. 

Bezoekadres

Mauritshuis

Plein 29
2511 CS Den Haag

Galerij Prins Willem V

Buitenhof 33
2513 AH Den Haag

Route

Met het openbaar vervoer

Trein

Vanaf treinstation Den Haag Centraal loop je in ongeveer 10 minuten naar het Mauritshuis en in 15 minuten naar de Galerij Prins Willem V. Vanaf het station kun je de bordjes Mauritshuis volgen.

Tram of bus

Ook kun je op Den Haag Centraal voor de bus of tram kiezen (tram 2, 4, 15 of 16 of bus 28). Stap dan uit bij halte Spui of Korte Voorhout. Vanaf deze haltes is het nog ongeveer 6 minuten lopen.

Vanaf treinstation Den Haag Hollands Spoor is het museum het beste per tram bereikbaar (tram 1, 9 en 16). Ook vanaf hier kies je voor halte Centrum of Kalvermarkt-Stadhuis. Vanaf deze haltes is het nog ongeveer 6 minuten lopen.

RandstadRail

Reis je met de Randstad Rail van RET (metrolijn E)? Stap dan uit bij halte Den Haag Centraal. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen naar het Mauritshuis of de Galerij Prins Willem V. Je kunt hiervoor de bordjes Mauritshuis volgen.

Auto

Met de auto kom je aan via de A4 (Amsterdam – Delft), de A12 (Arnhem/Utrecht – Den Haag) of de N44 (Nieuw Vennep – Den Haag). Volg borden ‘Centrum’ en vervolgens de borden Mauritshuis.

Milieuzone

Goed om te weten: het Mauritshuis valt binnen de Haagse milieuzone. Dit betekent dat je met een personenauto of bestelauto met een emissieklasse van 3 of lager niet direct naar het Mauritshuis kunt rijden. Via www.milieuzones.nl/check kun je de emissieklasse van je auto opzoeken. Heb je een auto met emissieklasse 3 of lager? Dan raden we je aan gebruik te maken van parkeergarage Malieveld. Deze valt net buiten de milieuzone. Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar het Mauritshuis.

Parkeren

Parkeren in Den Haag is gemakkelijk en kan op vele plekken. Wij raden aan, voor zowel het Mauritshuis als de Galerij Prins Willem V, te parkeren in de naastgelegen Pleingarage of parkeergarage Museumkwartier.

Parkeren voor mensen met een lichamelijke beperking

In de directe omgeving van het museum bevinden zich verschillende parkeerplaatsen voor mensen met een lichamelijke beperking.

Deze locaties bevinden zich het dichtst bij het museum:

  • Plein 24
  • Lange Houtstraat 9

Parkeren voor touringcars

Er zijn gratis parkeerplaatsen voor bussen in de buurt van het Mauritshuis. Je kunt de bus parkeren op de aangewezen parkeerplaatsen op de Prinsessegracht. Daarvandaan is het 5 minuten lopen naar het museum.

Museumkwartier Den Haag

Het Mauritshuis is onderdeel van het Museumkwartier Den Haag. Samen met 13 andere cultuurspots vormen wij een inspirerend cultuurdistrict in het bruisende Haagse stadscentrum.