Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

De kunst van strategie

Het Mauritshuis, wie kent het niet? Maar kent u ook de strateeg Johan Maurits van Nassau-Siegen, de man die het Mauritshuis liet bouwen? En weet u voor wat voor keuzes hij zich gesteld zag toen hij gouverneur-generaal was van de Hollandse kolonie in Brazilië? Of toen hij stadhouder was van Kleef? En hoe zit het met zijn rol in de slavenhandel?

In deze training leert u, aan de hand van Johan Maurits’ biografie, hoe ervaringen uit het verleden en het heden strategisch te gebruiken. Grote voorgangers dienen dus als inspiratie voor leiders van nu.

Aanpak

We beginnen de dag met het verhaal van Johan Maurits zoals hij het zelf verteld zou hebben. U wordt ondergedompeld in zijn avontuurlijke leven en zijn Haagse woonhuis, het Mauritshuis. Het verhaal is verrassend spannend, maar tegelijk boordevol herkenningspunten. Vervolgens leren we vragen te stellen bij Johan Maurits´ verhaal, zoals een historicus die stelt. Wat is de context? Wat weten we nu echt? Wat zijn de achtergronden van de andere partijen? En wat zou het verhaal van die ander zijn? Door dergelijke vragen te stellen krijgen we een completer beeld van Johan Maurits en zijn handelen. In de middag passen we de geleerde methode toe op de casuïstiek van de deelnemers en bekijken we gezamenlijk de hoogtepunten in de collectie van het Mauritshuis.

De methode die History@work gebruikt bouwt voort op een methode die al jaren met succes aan Harvard University wordt onderwezen.

Doel

Bewustwording en inspiratie bij het nemen van beslissingen.

Doelgroep

Management en leidinggevenden.

Resultaat

  • Beheersing van de methodiek om tot goed gefundeerde beslissingen te komen.
  • Aan de hand van uw eigen vraagstuk heeft u een strategie bepaald.
  • Effectieve beslissingen kunnen nemen in uw werk.
  • Kennis over de Hollandse schilderkunst van de Gouden Eeuw.

Reacties van enkele deelnemers:

  • ‘Ik heb geleerd dat het belangrijk is te weten hoe gebruik te maken van wat je ogenschijnlijk per toeval overkomt’ (Walter Zeinstra, ZVA architecten)
  • ‘De training laat zien dat de context voor succesvol leiderschap heel belangrijk is. Je ziet ook dat r door de jaren niet zo veel veranderd is’ (Christel Samson, Deloitte)
  • ‘Ik heb hier heel veel energie aan over gehouden’ (Martine Berendsen, DWI-RBA)

Duur

Eén dag (8 uur).

Locatie

Mauritshuis, Den Haag

Prijs

€ 2750,- per groep, inclusief koffie en thee en toegang tot het Mauritshuis.
Op verzoek is het programma uit te breiden met een lunch of borrel ter plekke.
Groepsgrootte minimaal 6, maximaal 15 deelnemers.

Informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met
- History@work (info@historyatwork.nl)
- of de afdeling Educatie van het Mauritshuis (educatie@mauritshuis.nl)

Deel deze pagina