Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Schenken vanuit Nederland

Waarom uw steun onmisbaar is

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat de collectie van het Mauritshuis altijd behouden zal blijven. Maar kunst is kwetsbaar. Dat geldt zeker voor onze unieke werken van Vermeer, Rembrandt, Rubens en andere grote meesters van de 17de-eeuwse schilderkunst. Elk jaar is veel geld nodig om de collectie in topconditie te houden voor bezoekers zoals u. Misschien staat u er niet bij stil, maar het Mauritshuis is veel meer dan een bewaarplaats voor unieke kunst. We besteden veel aandacht aan de presentatie van de collectie. Daarnaast verrichten we onderzoek en restauratiewerk. Ook zorgen we ervoor dat iedereen zich bij ons thuis kan voelen. Helpt u mee?

Projecten waar u een bijdrage aan zou kunnen geven zijn bijvoorbeeld:

Optimale omlijsting

De juiste lijst doet een schilderij veel beter uitkomen. Een mooi voorbeeld is de nieuwe lijst voor Rembrandts Suzanna. De oude lijst liet delen onbedekt die niet van Rembrandt waren. Dankzij de nieuwe lijst kunnen we het schilderij precies tonen zoals Rembrandt dat bedoelde. Passende, oude lijsten zijn niet altijd beschikbaar. Daarom laten wij vaak kostbare replica’s maken van originelen uit de 16de of 17de eeuw. Wilt u weten welke schilderijen een nieuwe lijst verdienen? Neem dan contact met ons op.

Onderzoek en restauratie

Is het een echte Rembrandt? Waar komt de kleur blauw vandaan in Meisje met de parel van Vermeer? Welke veranderingen heeft de schilder in latere fasen aangebracht? Op deze en andere vragen zoeken onze conservatoren en de restauratoren de antwoorden. Zo leren we steeds meer over schilders, hun technieken en over de tijd waarin zij leefden. Kijk op onze pagina restauraties en onderzoek voor alle verhalen over onze recente onderzoeken en restauraties.

Leren van kunst

Kunst gaat steeds meer leven naarmate je er meer van weet. Als je de verhalen kent die elk schilderij te vertellen heeft. Zo groeit de liefde en interesse voor kunst. Vandaar dat het Mauritshuis geweldig veel tijd, geld en energie steekt in educatie. Helpt u ons mee kinderen en jongeren enthousiast te maken?

Schenken met belastingvoordeel

Elke bijdrage is welkom. Uw schenking aan het Mauritshuis, is binnen de daarvoor geldende grenzen, aftrekbaar in de inkomstenbelasting als persoonsgebonden aftrek.


suzanna rembrandt lijst mauritshuis

Het belastingvoordeel is meestal het grootst wanneer een periodieke gift verdeeld wordt over vijf kalenderjaren, de schenking is dan geheel aftrekbaar van de inkomstenbelasting. U kunt kiezen of u de gift via de notaris wil vastleggen of via een schriftelijke overeenkomst met het Mauritshuis. Wij adviseren u hier graag over. Wilt u meer weten over de fiscale gevolgen, kijkt u dan op de giftenpagina van de belastingdienst.

Direct een gift doen? Dat kan door op onderstaande button te klikken of via rekeningnummer NL02 ABNA 0516425129 op naam van Stichting Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis te Den Haag.

doneer nu

Wat wilt u voor de kunst betekenen?

portrait catharina horizontal mauritshuis

Er zijn tal van manieren waarop u het Mauritshuis en onze activiteiten kunt steunen. Benieuwd welke daarvan past bij uw wensen en mogelijkheden? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op Catharina Duschka: c.duschka@mauritshuis.nl of 070 302 3445. Zij neemt graag de tijd om al uw vragen over schenken aan het Mauritshuis te beantwoorden.

Blijf op de hoogte