Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Schenken vanuit Nederland

Wilt u ons een bedrag schenken? Dan zouden we dat kunnen inzetten voor de optimale presentatie van onze collectie. Wist u bijvoorbeeld dat u kunt bijdragen aan nieuwe lijsten voor onze schilderijen? Of aan een restauratieproject? Wij overleggen graag met u over de mogelijkheden.

U kunt op verschillende manieren schenken. Dit kan via een eenmalige of een periodieke gift. Een eenmalige gift is alleen aftrekbaar van de inkomstenbelasting als het totaal van de giften in dat jaar meer dan 1% van het verzamelinkomen is (minimaal € 60,-). Er geldt een maximale aftrek van 10% van het verzamelinkomen.

Direct een gift doen? Dat kan via rekeningnummer NL02 ABNA 0516425129 op naam van Stichting Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis te Den Haag.

Bij een periodieke gift steunt u ons met een vast en gelijkmatig jaarlijks bedrag voor een periode van minimaal 5 jaar. In dat geval is het bedrag volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting, zonder drempel. U kunt kiezen of u de gift via de notaris wil vastleggen of via een schriftelijke overeenkomst met het Mauritshuis. Wij adviseren u hier graag over. Wilt u meer weten over de fiscale gevolgen, kijkt u dan op de giftenpagina van de belastingdienst.

Blijf op de hoogte