Instapgesprekken - Roofkunst

Ga zelf in gesprek met medebezoekers én medewerkers

14 okt 2023 - 10 dec 2023
Randstadzaal

Instapgesprek

Stel, je bent de directeur van een museum waarin kunst hangt die ooit gestolen is. Hoe ga je daarmee om? Moet je het teruggeven? Laat je het hangen? En als je het laat hangen, ben je dan als museum medeplichtig aan roof?

Het onderwerp roofkunst kent eindeloos veel facetten en gevoeligheden, én iedereen heeft er eigenlijk wel een mening over. Daarom nodigen wij jou van harte uit om aan te schuiven tijdens één van onze rondetafelgesprekken op 14 oktober, 25 november en 9 december tussen 13.30 en 15.30 uur. Andere museumbezoekers én medewerkers van het Mauritshuis gaan graag het gesprek met je aan.

Misschien heb je zelf al veel ervaring met het onderwerp, of wil je er juist meer over leren. Alle meningen en perspectieven zijn van harte welkom, mits het gesprek op respectvolle wijze verloopt.

Tip: Op deze data bieden we tevens instaprondleidingen aan door de vaste collectie van het Mauritshuis, want ook daar zijn verhalen over roofkunst terug te vinden. 

Let op: Om iedereen een kans te geven om deel te nemen, vragen wij bezoekers om na dertig minuten plaats te maken voor andere bezoekers. Na 10 minuten pauze beginnen we een nieuw gesprek waar je te allen tijde in of uit kunt stappen.