Onze apps en websites

Ontdek het Mauritshuis thuis

Rembrandt Anatomische Les Mh146 Mauritshuis

Het liefst bekijk je onze kunstwerken natuurlijk in het echt, maar gelukkig zijn er ook heel veel manieren om thuis van de collectie van het Mauritshuis te genieten. Ontdek het beste uit de tijd van Rembrandt en Vermeer thuis op de bank.

Virtueel wandelen door het Gigapixelmuseum

Een kunstige primeur op je beeldscherm: ons gigapixelmuseum! Nu kun je rondlopen door de zalen en elk kunstwerk bekijken alsof je er met je neus bovenop staat. Zonder naar Den Haag af te hoeven reizen. Als eerste museum ter wereld is het Mauritshuis namelijk geheel in gigapixel-formaat gedigitaliseerd. En daar zijn we maar wat trots op!

Van de kleinste penseelstreken tot de mooiste kleuren: in het gigapixelmuseum kun je elk detail van onze collectie haarscherp bekijken. Stap vanuit huis het Mauritshuis in; wij heten je van harte welkom!

  • In het Nederlands en Engels
  • Op de computer of als app.
  • Voor iPad, iPhone en Android. 
  • Beschikbaar voor AppleTV en goed in de klas te gebruiken.
Mauritshuis At Home Apps Websites Gigapixelmuseum

Het puttertje in vogelvlucht

Het puttertje in vogelvlucht is een interactieve website die volledig in het teken staat van het wereldberoemde schilderij Het puttertje van Carel Fabritius, de kleine publiekslieveling van het Mauritshuis.

Wist u bijvoorbeeld dat puttertjes in de zeventiende eeuw populaire huisdieren waren? Dat Carel Fabritius een van Rembrandts meest talentvolle leerlingen was? En dat hij al op 32 jarige leeftijd om het leven kwam bij de Delftse donderslag? 

Luister naar het geluid van echte puttertjes en ontdek de geheimen die technisch onderzoek aan het licht brachten.

Mauritshuis At Home Apps Websites Puttertje