Zomervakantie: Hallo Vermeer!

Workshops bij de familie-doe-tentoonstelling

Kinderen Aan Het Schilderen In Kunstwerkplaats In Het Mauritshuis 1200

Vier de zomervakantie in het Mauritshuis! Maak van je bezoek aan het museum een gezellig dagje uit met leuke activiteiten.

Ook deze zomer is er voor kinderen van alles te beleven in het Mauritshuis. Verkleden, puzzelen, filmpjes kijken, er is van alles te doen. En ontdek alles over de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer in de familie-doe-tentoonstelling Hallo Vermeer!

Heb je een Vakantiepas? Vergeet dan niet om jouw gratis cadeautje af te halen! Kinderen t/m 18 jaar mogen altijd gratis naar het Mauritshuis.

Workshop: portret stempelen (3+)

9 juli t/m 28 augustus

Bijna alle schilderijen van Johannes Vermeer zijn portretten. Een portret is een schilderij van een persoon. Je moet dus heel goed kijken naar iemands gezicht als je een portret maakt. In de zeventiende eeuw kwam het in de mode om een portret te laten maken door een kunstenaar en die aan de muur te hangen.

Met de stempels ga je net zoals Vermeer een portret maken. Misschien wil je wel een portret van jezelf maken, een zelfportret. Of maak een portret van een familielid. Je mag natuurlijk ook nog dingen erbij tekenen om jouw portret helemaal af te maken. Misschien teken je er nog een hoedje of tulband bij? Dat deed Vermeer ook graag!

 • Duur: instapworkshop, reserveren is niet nodig
 • Leeftijd: vanaf 3 jaar
 • Kosten: meedoen aan deze workshop is gratis
Kind Aan Het Schilderen In Kunstwerkplaats Kinderactiviteiten Bij Het Mauritshuis 1200

Workshop: stadsgezicht stempelen (3+)

9 juli t/m 28 augustus

Johannes Vermeer heeft heel zijn leven in Delft gewoond. Hij vond Delft zo mooi dat hij het zelfs geschilderd heeft. Zo'n schilderij noem je een stadsgezicht.

Als je goed kijkt zie je op het schilderij gebouwen staan die nu nog steeds in Delft staan. Ga met stempels net zoals Vermeer een stadsgezicht maken, of verzin zelf een stad. Je mag natuurlijk ook nog dingen erbij tekenen om jouw stadsgezicht helemaal af te maken.

 • Duur: instapworkshop, reserveren is niet nodig
 • Leeftijd: vanaf 3 jaar
 • Kosten: meedoen aan deze workshop is gratis
Hallo Vermeer Workshop Kinderen Kunstwerkplaats Staand (1)

Workshop: schilder je eigen stadsgezicht (7+)

9 t/m 24 juli

Doe je ogen dicht en stel je een stad voor. Is het een stad in Nederland of een land ver weg, middenin de woestijn? Zie je oude gebouwen of supermoderne, hoge wolkenkrabbers? Wat voor weer is het bij jou? Pak je kwast erbij, volg het stappenplan en schilder je eigen stadsgezicht.

 • Duur: instapworkshop, reserveren is niet nodig
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Kosten: meedoen aan deze workshop is gratis
Kinderworkshop Schilderen In De Kunstwerkplaats Mauritshuis

Workshop: hoedjes maken (7+)

25 juli t/m 7 augustus

Vermeer maakte veel portretten van mensen met hoedjes of andere hoofddeksels op. Maak zelf een hoedje, zo gek als je maar wil, verkleed je en maak met de polaroidcamera een foto in zeventiende-eeuwse stijl.

 • Duur: instapworkshop, reserveren is niet nodig
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Kosten: meedoen aan deze workshop is gratis
Hallo Vermeer Verkleden Als Meisje

Workshop: maak jouw Meisje met de parel (7+)

8 t/m 28 augustus

Vermeer maakte al een beginnetje, maar tijdens deze workshop maak jij het Meisje met de parel af. Neem je een eigen model mee? Een ouder, broer of zus, je beste maatje... Het maakt niet uit! Een mooie parel staat iedereen.

 • Duur: instapworkshop, reserveren is niet nodig
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Kosten: meedoen aan deze workshop is gratis
Schilderen In Kunstwerkplaats Kinderactiviteiten Mauritshuis 1200

Speuren met Jill

Jill maakte een superleuke speurtocht langs haar favoriete schilderijen. Natuurlijk kom je langs het Meisje met de parel, maar je ontdekt ook andere schilderijen met bloemen, dieren en nog veel meer. Veel plezier met speuren, kijken en kleuren!

De speurtocht haal je gratis op bij de balie van het museum.

Hallo Vermeer Jill Speurtocht

Doe-tentoonstelling Hallo Vermeer!

Hoe rook Delft in de tijd van Vermeer? Waar werd verf in de zeventiende eeuw van gemaakt? En waarom vindt bijna iedereen Meisje met de parel zo'n mooi schilderij?

Kom deze zomervakantie naar het Mauritshuis en bezoek dé familie-doe-tentoonstelling Hallo Vermeer! Je stapt een andere wereld binnen: Delft in de zeventiende eeuw. Hier ontdek je alles over de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer. Verkleden, puzzelen, filmpjes kijken, er is van alles te doen.

Mauritshuis Hallo Vermeer tentoonstelling voor de hele familie

Vakantiepas

Heb jij een Vakantiepas? Kom langs om de mooie schilderijen te bekijken, een workshop te volgen en op avontuur te gaan met Maurits Muis. Een ouder of begeleider mag met een Vakantiepas gratis mee naar het museum.

Doorlopende activiteiten

Ga zelf op pad en ontdek de mooiste, spannendste en grappigste schilderijen van het museum met de gratis kijk- en speuropdrachtjes. Verkrijgbaar bij de servicebalie.

Kinderen Bezig Met Speuropdrachtjes In Museum Het Mauritshuis Den Haag 1200