MBO

Een ontdekkingsreis door het Mauritshuis

Student Mbo Maakt Fotos In Het Mauritshuis Voor Vak Burgerschap

Een laagdrempelig programma dat aansluit bij het vak Burgerschap. Dit programma hebben we samen met docenten en studenten uit het mbo ontwikkeld. De combinatie kijken, praten en doen staat voorop. De opdrachten sluiten aan bij de beleefwereld van de studenten maar slaan ook een brug naar de kunst die ze in het museum zien.

Op zoek naar een leerzaam én leuk lesprogramma voor het mbo, als aanvulling op het vak Burgerschap? Dat kan in het Mauritshuis.

Mauritshuis x mbo: een ontdekkingsreis

Het programma bestaat uit twee delen. Eerst komt een museumdocent naar school. Ontmoeting en verwachting staan hier centraal. We laten de studenten voelen dat ze welkom zijn in ons museum en dat we openstaan voor hun perspectief.

Ongeveer 2 weken later bezoeken de studenten het museum. Gesprekken naar aanleiding van schilderijen worden afgewisseld met opdrachten die aansluiten bij de wereld van de studenten. Er zijn opdrachten met muziek en datingprofielen, maar ook gesprekken over slavernij en nepnieuws. Daarnaast zit in het programma vooral veel ruimte om het bezoek zoveel mogelijk af te stemmen op de interesses, opleiding en enthousiasme van de studenten. Op die manier wordt het museumbezoek voor iedere student betekenisvol.

 • Doelgroep: mbo- studenten, alle leerjaren en niveaus
 • Les op school: 1 lesuur
 • Museumbezoek: 90 minuten
 • Kosten: €150 voor maximaal 12 studenten, €240 voor maximaal 24 studenten
 • Taal: Nederlands en Engels

Dit programma sluit aan bij het vak Burgerschap en is te boeken vanaf najaar 2023.

Wil je reserveren? Of ben je op zoek naar meer informatie? Dan helpt een van onze medewerkers je graag verder via mail@mauritshuis.nl.

Studenten Mbo Vak Burgerschap Les In Mauritshuis Den Haag

Praktische informatie

 • Boeken: Boek je rondleiding minimaal 3 weken van tevoren. Zo kunnen wij op tijd een rondleider of museumdocent voor je regelen.
 • Starttijd: Alle programma's kunnen starten tussen 10.30 en 16.30 (maandag tussen 13.30 en 16.30).
 • Talen: Dit lesprogramma geven we in het Nederlands of Engels. 
 • Betalen: Je betaalt de rondleiding aan de kassa in het museum, vóór je bezoek. Liever op factuur betalen? Dat kan. Geef het wel graag vooraf door aan onze planners. We accepteren ook de Cultuurkaart.
 • Begeleiders: Per 12 leerlingen geven we twee docenten of begeleiders gratis entree. Wij adviseren ook om minimaal twee docenten of begeleiders per 12 leerlingen mee te nemen.
 • Zelf rondleiden: Wil je zelf je groep rondleiden? Dat mag, met een groep van maximaal 12 leerlingen. Geef wel altijd aan ons door wanneer je langs wil komen. Zo kunnen we rekening houden met je groep bij het inplannen van andere rondleidingen. Zonder reservering geven we voorrang aan gereserveerde groepen. Dan heb je dus kans dat je moet wachten.
 • Aanpassen of afzeggen: Je rondleiding aanpassen of afzeggen? Doe dit graag minimaal 5 werkdagen van tevoren.
Mbo Studenten Vak Burgerschap Les In Het Mauritshuis

Contact

Wil je reserveren? Of ben je op zoek naar meer informatie? Dan helpt een van onze medewerkers je graag verder via mail@mauritshuis.nl of 070 302 3456

Logos Mbo X Mauritshuis