Groepen en rondleidingen

Op pad met een van onze rondleiders

Rubens En Brueghel Aardse Paradijs Tijdens Hoogtepunten Rondleiding In Mauritshuis 1200

Maak op een heel persoonlijke manier kennis met het Mauritshuis. Ga samen met vrienden, familie of collega’s op pad door het museum, met een van onze rondleiders.

Onze rondleiders vertellen je graag meer over onze schilderijen. Ze wijzen je op bijzondere details en onthullen verborgen verhalen. Ze vertellen over restauraties en de grapjes die schilders soms in hun werken verstopten. De rondleiders horen ook graag wat jij mooi vindt, waar je meer over wilt weten en passen hun verhaal met liefde aan.

Rondleidingen in Corona-tijd

Vanwege de Corona-maatregelen zijn rondleidingen door het échte museum alleen mogelijk voor kleine groepjes uit één huishouden, of voor scholen. Valt jouw groep daar niet onder? Dan kun je wel alvast reserveren voor later dit jaar

Ook kun je bij ons online rondleidingen volgen. We hebben het Mauritshuis namelijk volledig digitaal laten fotograferen. Zo loop je als het ware door het Mauritshuis heen, maar wel thuis via een computer of tablet. Via een link kan ieder groepslid vanaf een eigen computer meedoen aan de rondleiding. En stiekem sta je in deze online rondleidingen nog veel dichter bij onze werken.

Rondleidingen in het Mauritshuis

In ons museum kun je 2 soorten rondleidingen volgen: een eigen rondleiding voor een groep vrienden, kennissen of collega’s óf een instaprondleiding.

Rembrandt De Anatomische Les Met Groep Mauritshuis Den Haag 2 1200

Instaprondleidingen

Bij onze instaprondleidingen sluit je aan bij een bestaande rondleiding op een vast tijdstip. Je kunt in je eentje meedoen of met een klein groepje, afhankelijk van hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Deze rondleidingen vind je terug in onze activiteitenagenda. Om mee te kunnen doen heb je een ticket voor de rondleiding én een ticket voor het museum nodig.

Op dit moment zijn er vanwege de Corona-maatregelen even geen instaprondleidingen.

Rondleiding met vrienden, familie of collega's

Wil je een rondleiding volgen met een groep vrienden, familie of collega’s? Dan boek je een eigen rondleiding. Via het formulier geef je aan ons door welke wensen je hebt. Hoe groot is je groep? Zijn jullie vaker in het Mauritshuis geweest? En is er een speciaal onderwerp waar jullie meer over willen weten? Onze planners nemen dan contact met je op om de rondleiding in te plannen.

Vermeers Girl With A Pearl Earring With Visitors Museum Mauritshuis The Hague 1200

Handig om te weten:

  • Boek je rondleiding minimaal 3 weken van tevoren. Zo kunnen wij op tijd een rondleider voor je regelen.
  • Rondleidingen kunnen dagelijks starten tussen 10.30 en 16.30 (maandag tussen 13.30 en 16.30).
  • We geven rondleidingen in Nederlands, Engels, Chinees, Duits, Frans, Italiaans, Noors, Russisch, Spaans en Turks.
  • Een rondleider kan maximaal 15 personen meenemen. Is je groep groter? Dan verdelen we de groep over 2 (of meer) rondleiders.
  • Je betaalt de rondleiding aan de kassa in het museum, vóór je bezoek. Dan kunnen we namelijk direct alle kortingskaarten scannen. Liever op factuur betalen? Dat kan. Geef het wel graag vooraf door aan onze planners.
  • Je rondleiding aanpassen of afzeggen? Doe dit graag minimaal 5 dagen van tevoren.
Rembrandt The Anatomy Lesson With Family Looking At It Museum Mauritshuis The Hague 1200

Kosten

Voor de rondleider betaal je 100 euro. Het maakt niet uit of je groep bestaat uit 2 of 15 personen.

Daarnaast heeft iedereen in de groep een ticket nodig voor het Mauritshuis. Dat kan een gewoon toegangskaartje zijn, maar Museumkaarten, VriendenLoterij VIP-Kaarten, en andere kortingskaarten zijn natuurlijk ook geldig.

Bestaat je groep uit minimaal 15 personen zonder kortingskaarten? Dan geven we groepskorting.

Jan Steen Met Groep Bezoekers In Mauritshuis Den Haag 1200

Onderwerpen

De meest gekozen thema’s voor een rondleiding zijn onze Hoogtepuntentour of een rondleiding door de tijdelijke tentoonstelling. Maar we denken ook graag mee over andere thema’s. Bijvoorbeeld vrouwen in de schilderkunst, verborgen verhalen, of restauraties. Of iets anders dat bij jullie groep past. Ook onze Galerij Prins Willem V is een mooie locatie om met een rondleider te bezoeken.
Een combinatierondleiding door de vaste collectie én de tentoonstelling kan ook. Het is dan een goed idee om de rondleiding uit te breiden naar 1,5 uur. Je betaalt daarvoor 150 euro voor de hele rondleiding. 
Vermeer Meisje Met De Parel En Bezoekers Mauritshuis 1200

Toegankelijke programmering

Rondleidingen voor mensen met dementie en hun begeleiders/ondersteuners

Speciaal voor mensen met dementie en hun dierbaren bieden wij daarom Onvergetelijk Mauritshuis aan. Deze rondleidingen vinden elke maand plaats als instaprondleidingen. Liever een Onvergetelijk Mauritshuis-rondleiding met een eigen groep? Dat kan natuurlijk ook.

Reserveren kan via onvergetelijk@mauritshuis.nl.

De Nederlandse taal oefenen

De Nederlandse taal oefenen omringd door schilderijen in het Mauritshuis. Dit kan tijdens onze NT2-rondleidingen. Samen met een rondleider bekijk je de mooiste schilderijen. Zo ontdek je hoe het was om in Nederland te wonen in de 17e eeuw. Al kijkend en pratend oefen je met de Nederlandse taal en leer je over onderwerpen als kleding, familie en eten toen en nu.

Je kunt een NT2-rondleiding reserveren via mail@mauritshuis.nl.

Rondleiding Onvergetelijk In Mauritshuis Den Haag

Rondleidingen voor scholen

Kunst ontdek je als scholier het beste door er oog in oog mee te staan. Het Mauritshuis is dan ook hét museum voor ckv-leerlingen. Elk kunstwerk vertelt zijn eigen verhaal: wat maakt Meisje met de parel zo bijzonder? En hoe zijn Rembrandt, Vermeer en Jan Steen eigenlijk zo beroemd geworden? Waarom zijn er zoveel mensen bloot afgebeeld? Geen vraag is te gek, geen antwoord blijft uit, alle geheimen van de meesters worden ontrafeld.

Museumles Voortgezet Onderwijs Topstukken Bekijken Mauritshuis Den Haag 1200

Zelf een groep rondleiden

Wil je zelf een groep door het Mauritshuis rondleiden? Dat is nu vanwege Corona-maatregelen even niet mogelijk.

Straks kan dat weer, met een groep van maximaal 15 personen. Geef wel altijd aan ons door wanneer je langs wil komen. Zo kunnen we rekening houden met je groep bij het inplannen van andere rondleidingen. Zonder reservering geven we voorrang aan gereserveerde groepen. Dan heb je dus kans dat je moet wachten.

Heb je een groep van minimaal 15 personen zonder kortingskaarten? Dan geven we groepskorting.

Rondleiding In Het Mauritshuis Den Haag

Contact

Wil je meer informatie of reserveren? Dan helpt een van onze medewerkers je graag verder via mail@mauritshuis.nl of 070-302 3456.