Groepen en rondleidingen

Rubens En Brueghel Aardse Paradijs Tijdens Hoogtepunten Rondleiding In Mauritshuis

Maak op een heel persoonlijke manier kennis met het Mauritshuis. In ons museum kun je meerdere rondleidingen volgen. Ook kun je als groep het museum zelfstandig bezoeken én is het mogelijk om zelf een groep rond te leiden.

Wil je een groepsbezoek plannen met een groep vrienden, familie of collega’s? Via ons formulier geef je aan ons door welke wensen je hebt. Onze planners nemen dan contact met je op om dit verder met je af te stemmen.

Op pad met onze rondleiders

Onze rondleiders vertellen je graag meer over onze schilderijen. Ze wijzen je op bijzondere details en onthullen verborgen verhalen. Ze vertellen over restauraties en de grapjes die schilders soms in hun werken verstopten. De rondleiders horen ook graag wat jij mooi vindt, waar je meer over wilt weten en gaan graag het gesprek met je aan.

Welke rondleidingen zijn er?

 De onderstaande rondleidingen boek je via ons aanvraagformulier. 

Rondleiding - Hoogtepunten

In een uur of anderhalf uur laten we je de allerbeste schilderijen uit ons museum zien. Van het Meisje met de parel tot Rembrandts laatste zelfportret . Je ontdekt waar Johannes Vermeers stond toen hij Gezicht op Delft schilderde en wat Het puttertje zo’n bijzonder schilderij maakt.

Duur: 60 of 90 minuten
Kosten 60 minuten: € 100,00 per 15 personen, exclusief entree, maximaal 60 personen
Kosten 90 minuten: € 150,00 per 15 personen, exclusief entree, maximaal 60 personen

 

Rondleiding - Tentoonstelling

Twee of drie keer per jaar maken we in onze tentoonstellingszaal een nieuwe tentoonstelling. Die legt nu eens de focus op een bijzondere kunstenaar, dan eens op een verrassend thema. Wat het onderwerp ook is we nemen je graag mee op ontdekkingsreis.

Duur: 60 minuten
Kosten: € 100,00 per 15 personen, exclusief entree, maximaal 15 personen

 

Combinatierondleiding

Het beste van twee werelden: bekijk eerst de meest beroemde schilderijen van het Mauritshuis en bezoek daarna onze nieuwe tentoonstelling. Of andersom. Leuk om met een groep vrienden of familie te doen.

Duur: 90 minuten

Kosten: € 150,00 per 15 personen, exclusief entree, maximaal 30 personen

Rondleiding Close Up

Rondleiding - Galerij Prins Willem V

Galerij Prins Willem V is het allereerste museum van Nederland. Hier startte Prins Willem V van Oranje-Nassau ooit de collectie van het Mauritshuis. Tot op de dag van vandaag zijn hier 150 schilderijen van het Mauritshuis te zien.

Duur: 45 minuten
Kosten: € 65,00 per 15 personen, exclusief entree, maximaal 15 personen

 

Rondleiding - Vrouwen in de schilderkunst

Vraag mensen een vrouwelijke kunstenaar uit de 17de eeuw te noemen en het blijft stil. Waarom kennen we zo weinig vrouwelijke kunstenaars uit die tijd? Waren ze er niet? Integendeel. In deze rondleiding nemen we je mee langs de verborgen parels van de geschiedenis. Move over, Rembrandt. Hier zijn Judith Leyster, Michaelina Wautier en vele anderen.


Duur: 60 minuten
Kosten: € 100,00 per 15 personen, exclusief entree, maximaal 30 personen

Museumles Rondleiding Hoogtepunten In Mauritshuis Den Haag Educatie 1200

Rondleiding - Crossdressing

Welke rollen waren er voor vrouwen in de 17de eeuw? En wat als ze hier niet aan konden of wilden voldoen? Maria van Antwerpen nam verkleed als man drie keer dienst als soldaat. Cornelia Gerritse van Bruegel vermomde zich als man om met Elisabeth Boleyn te kunnen trouwen. Prinses Maria van Oranje liet zich afbeelden in mannenkleding.


Duur: 60 minuten
Kosten: € 100,00 per 15 personen, exclusief entree, maximaal 30 personen

Adriaen Hanneman Postuum Portret Van Maria I Stuart Met Een Bediende MH429 Mauritshuis

Toegankelijke rondleidingen

Iedereen is welkom in het Mauritshuis. Hieronder staan onze rondleidingen voor specifieke doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan taalles óf speciale programma's voor personen met dementie. 

Onvergetelijk


Speciaal voor mensen met dementie en hun dierbaren bieden we verschillende mogelijkheden aan. Onder leiding van een speciaal daarvoor opgeleide rondleider kijken we samen naar schilderijen. Genieten van kunst is het uitgangspunt.

Rondleiding Onvergetelijk In Mauritshuis Den Haag

NT2-rondleiding

Is Nederlands niet je eerste taal en wil je graag je spreekvaardigheid oefenen? Reserveer dan een NT2-rondleiding. We passen de rondleiding aan het taalniveau van de groep aan en praten aan de hand van onze schilderijen over het dagelijks leven.


Duur: 60 minuten
Kosten: € 85,00 per 12 personen inclusief entree, maximaal 24 personen
Reserveren: Stuur een e-mail naar mail@mauritshuis.nl

Rembrandt De Anatomische Les Met Groep Mauritshuis Den Haag 1200

Digitale rondleiding


Kun je niet naar het Mauritshuis komen, maar wil je toch graag onze schilderijen bekijken? Dat kan. Ons hele museum is op gigapixel-formaat gedigitaliseerd; je kunt tot op de kwaststreek op schilderijen inzoomen. Gewoon vanuit je eigen huis.

Duur: 60 minuten
Kosten: € 150,00 per 20 personen

De centrale hal van het Mauritshuis hangt vol met bijzondere klassieke schilderijen, het plafond is moderner en geschilderd door Lataster

Groepsbezoek zonder rondleider van het Mauritshuis

Zelf een groep rondleiden

Wil je zelf een groep door het Mauritshuis rondleiden? Dat is mogelijk met een groep van maximaal 15 personen per rondleider. Vraag het bezoek wel altijd bij ons aan. Dan bekijken wij of er beschikbaarheid is en zo kunnen we rekening houden met je groep bij het inplannen van andere rondleidingen.

Een groepsbezoek zonder rondleiding

Ook zonder rondleiding is het mogelijk om als groep het Mauritshuis te bezoeken. Een groepsbezoek op eigen gelegenheid vanaf 15 personen vraag je aan via het formulier. (Kleinere groepen kunnen losse e-tickets reserveren.) Dan bekijken wij of er beschikbaarheid is en zo kunnen we rekening houden met je groep bij het inplannen van andere groepsbezoeken.

Download de app

Met de Mauritshuis-app heb je verschillende rondleidingen op je eigen telefoon zitten. Kies zelf je onderwerp en rondleider en bepaal je eigen tempo.

Contact

Wil je meer informatie of reserveren? Dan helpt een van onze medewerkers je graag verder via mail@mauritshuis.nl of 070-302 3456.