Mauritshuis in Amsterdam

Rembrandt gaat op reis

Tentoonstellingen Rembrandt En Het Mauritshuis

In de Hermitage in Amsterdam kun je komende zomer vier meesterwerken bewonderen. Het museum aan de Amstel presenteert vier focustentoonstellingen waarin telkens één meesterwerk van Nederlandse bodem wordt uitgelicht. Wij lenen het laatste zelfportret van Rembrandt uit. Het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Museum Boijmans Van Beuningen doen ook mee met het Melkmeisje (1657-1658), Het Gele Huis (De straat) (1888) en De toren van Babel (ca. 1560). 

Vanzelfsprekend steunt het Mauritshuis de Hermitage in deze bijzondere tijden. Onze bruikleen, het zelfportret van Rembrandt (het allerlaatste bekende zelfportret!), is één van de hoogtepunten in de collectie van het Mauritshuis. Wij zijn blij te kunnen bijdragen aan de serie focustentoonstellingen met Nederlandse publiekslievelingen, waarin onze Rembrandt niet mag ontbreken.’ Martine Gosselink - algemeen directeur Mauritshuis.

Samen schitteren

Dutch Heritage Amsterdam is een tijdelijke programmering waarin topstukken uit een toonaangevende Nederlandse collectie naast elkaar op één plek schitteren. Tot 15 mei kun je nog het Het melkmeisje van Vermeer (Rijksmuseum) op zaal zien en vanaf 28 juni tot en met 24 juli zijn wij aan de beurt. Dan geniet je een maand lang van het Zelfportret van Rembrandt uit onze vaste collectie in de Hermitage. 

Nog niet eerder zag je zo een eclectische mix aan kunstenaars samen in één ruimte. Een uniek moment en we zijn erg dankbaar dat we dit samen kunnen realiseren. De hele serie telt vier afzonderlijke kunstwerken en samenwerkingen. Elke editie is een tentoonstelling met een kunstwerk van een kunstenaar uit de Nederlandse top. 

Te zien in de Hermitage vanaf dinsdag 28 juni t/m zondag 24 juli.

 

Vader En Kind Bij Zelfportret Rembrandt Mauritshuis Den Haag