Vriendenlezing: Manhattan Masters

11 okt 2022, 11:15 - 12:00
Nassauzaal

Rembrandt Zelfportret Frick Collection Manhattan Masters Mauritshuis

In het hart van New York, prachtig gelegen met zicht op Central Park, schittert The Frick Collection. Een geliefd museum, geroemd om de hoge kwaliteit van de collectie. Quentin Buvelot, hoofdconservator Collectie & Wetenschap bij ons museum, geeft een lezing over de tentoonstelling Manhattan Masters. De tentoonstelling die ons jubileumjaar feestelijk afsluit. 

In Manhattan Masters tonen we het mooiste van het mooiste uit de The Frick Collection in New York. De schilderijen die we in deze tentoonstelling laten zien verruilden Europa meer dan 100 jaar geleden voor Amerika en zijn sindsdien nooit meer in Europa te zien geweest. Bij hoge uitzondering leent The Frick Collection ze aan ons uit. Onder hen het beroemde Zelfportret van Rembrandt uit 1658.

Deze lezing is te boeken door Vrienden van het Mauritshuis. Nog geen Vriend? Ontdek de vele voordelen.

 

Vriend worden?

Als Vriend ben je voor het Mauritshuis onmisbaar. Dankzij jouw steun kunnen wij de collectie blijven delen, nu en in de toekomst.

Met steun van onze Vrienden zijn prachtige werken toegevoegd aan onze collectie, zoals dit topstuk van Clara Peeters: Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen. Ook steunen de Vrienden bijzondere tentoonstellingen, waaronder recentelijk Facelifts & Makeovers (2021) en Vervlogen - geuren in kleuren (2021).

Voor die Vriendschap doen we graag iets terug. Zo mag je als Vriend altijd gratis naar het Mauritshuis, organiseren we speciale Vriendenopeningen, ontvang je ons magazine én krijg je toegang tot vele activiteiten, zoals bovenstaande lezing. En dan krijg je ook nog altijd 10% korting in onze museumshop.

Clara Peeters Stilleven Met Kazen Amandelen En Krakelingen Mh1203 Mauritshuis