Vriendenlezing: Mauritshuis Murals

Mauritshuis Murals

08 nov 2022, 11:15 - 12:00
Nassauzaal

Super A Aan Het Werk Mauritshuis Murals Lonnekerstraat Den Haag

Mauritshuis 200 jaar: Mauritshuis Murals/Muâhtjes
In haar jubileumjaar breekt het Mauritshuis de muren van het museum open en brengt het de kunst naar buiten. Vijf fenomenale street artists uit binnen- en buitenland laten zich inspireren door de schilderijen uit de collectie en maken hier levensgrote muurschilderingen van: Mauritshuis Murals/Muâhtjes. Op verschillende muren in Den Haag, dag en nacht voor iedereen te zien.

Hoe is het idee van de Mauritshuis Murals ontstaan, hoe zijn de kunstenaars tot de keuze van hun inspiratiewerk gekomen en wat zien we op de muurschilderingen? Daar kom je achter tijdens deze Vriendenlezing.

Deze lezing is te boeken door Vrienden van het Mauritshuis. Nog geen Vriend? Ontdek de vele voordelen. 

Vriend worden?

Als Vriend ben je voor het Mauritshuis onmisbaar. Dankzij jouw steun kunnen wij de collectie blijven delen, nu en in de toekomst.

Met steun van onze Vrienden zijn prachtige werken toegevoegd aan onze collectie, zoals dit topstuk van Clara Peeters: Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen. Ook steunen de Vrienden bijzondere tentoonstellingen, waaronder recentelijk Facelifts & Makeovers (2021) en Vervlogen - geuren in kleuren (2021).

Voor die Vriendschap doen we graag iets terug. Zo mag je als Vriend altijd gratis naar het Mauritshuis, organiseren we speciale Vriendenopeningen, ontvang je ons magazine én krijg je toegang tot vele activiteiten, zoals bovenstaande lezing. En dan krijg je ook nog altijd 10% korting in onze museumshop. 

Clara Peeters Stilleven Met Kazen Amandelen En Krakelingen Mh1203 Mauritshuis