FAQ My girl with a pearl

Wat zijn de voorwaarden om mee te doen?
Deelnemen is alleen mogelijk als het digitale formulier op de website van het Mauritshuis compleet is ingevuld.

Wat zijn de voorwaarden voor het kunstwerk?
Jouw kunstwerk is een unieke, vrije versie van het Meisje met de parel. Wij omarmen elke vorm van creativiteit, maar accepteren géén werken die als schokkend, beledigend of op een andere manier ongewenst kan worden ervaren.

Waarvoor geef ik het Mauritshuis toestemming?
Door jouw werk in te sturen geef je het Mauritshuis toestemming om het tentoon te stellen en te publiceren (in het museum, online, op sociale media en via andere PR en marketing/communicatiekanalen).

Het Mauritshuis mag jouw persoonlijke informatie (voornaam, leeftijd, land) gebruiken bij de presentatie in het museum, op de website en op sociale kanalen.

Wanneer hoor ik of ik ben geselecteerd?
De geselecteerde creaties worden gedurende één week vertoond in een digitale lijst in de Vermeerzaal van het Mauritshuis.

Het is niet noodzakelijk, maar als je een openbaar profiel hebt op Instagram kunnen we jouw werk ook op ons kanaal én op de website van het Mauritshuis vertonen. Vergeet niet de hashtag #mygirlwithapearl te gebruiken en het Mauritshuis te taggen!

Als je werk geselecteerd is voor de presentatie op zaal in het Mauritshuis, krijg je een week van tevoren bericht van het Mauritshuis en krijg je gratis toegang voor 2 personen om je werk met eigen ogen aan de muur te zien hangen.

Wat zijn de technische specificaties?
We vragen om een fotobestand, geen gifje of een video. De bestandsvorm kan zijn JPG, PNG of PDF. De maximale bestandsgrootte is 5 MB en we verzoeken het werk in een staande beeldverhouding te sturen.

Wat kost deelname aan My Girl with a Pearl?
Deelname is gratis en is daarmee voor iedereen toegankelijk (natuurlijke personen en bedrijven).

Wanneer sluit de inschrijving?
De inschrijving sluit op 15 januari 2023.

Mag je ook samenwerken?
Een creatie kan gezamenlijk worden ingezonden en geldt dan als één deelname die kan meedingen naar één plek in het Mauritshuis.

Hoe zit het met rechten?
Met jouw ingezonden werk garandeer je het Mauritshuis dat het jouw eigen creatie en ontwerp is en dat het geen inbreuk maakt op rechten van anderen. Denk hierbij aan auteursrechten, modelrechten en merkrechten. Hiermee voorkom je dat het Mauritshuis kan worden aangesproken op het schenden van deze rechten. Het auteursrecht van een creatie ligt bij de maker. Door inzending van het digitale bestand geef je het Mauritshuis toestemming om de creatie tentoon te stellen en te publiceren.

Als ik nog meer of andere vragen heb, wat moet ik dan doen?
Voor vragen die niet in deze FAQ staan kun je mailen naar: mygirlwithapearl@mauritshuis.nl

Over de uitslag wordt niet onderhandeld.