Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

BankGiro Loterij brengt Rembrandt naar Nederland

Het Mauritshuis en het Rijksmuseum zijn zeer verheugd dat ze gezamenlijk
€ 1.035.000 in ontvangst mogen nemen van de BankGiro Loterij voor de landelijke campagne Rembrandt in alle straten. Dat is gisteren bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij kan met Rembrandt in alle straten invulling worden gegeven aan het Rembrandtjaar 2019 buiten de museummuren.

Het Mauritshuis en het Rijksmuseum bundelen dit jaar, met hulp van Museum de Lakenhal en Museum Het Rembrandthuis, de krachten om nog meer Nederlanders kennis te laten maken met de iconische kunstenaar.

Dankzij de bijdrage wordt er eenmalig een Rembrandtkrant bij 7,5 miljoen huishoudens bezorgd, wordt een reeks online Rembrandtjournaals geproduceerd en rijdt een speciale Rembrandtbus door het land.

Een hoofdrol tijdens de Rembrandt in alle straten-campagne is weggelegd voor bewoners van een aan Rembrandt-refererende straat, plein of laan (bijvoorbeeld Rembrandtplein, Nachtwachtlaan of Rembrandtstraat). Zij moeten de komende tijd hun brievenbus goed in de gaten houden…
BankGiro Loterij Mauritshuis Rijksmuseum Rembrandt in alle straten

V.l.n.r.: Sigrid van Aken (BankGiro Loterij), Emilie Gordenker (Mauritshuis), Chantal Janzen (presentatrice Goed Geld Gala), Taco Dibbets (Rijksmuseum). Foto: Roy Beusker Fotografie

De donatie komt bovenop een cheque van € 7.262.073 voor de vier musea Kröller-Müller Museum, Mauritshuis, Rijksmuseum en Van Gogh Museum. Deze gezamenlijk bijdrage ontvangen de vier voormalige Rijksmusea jaarlijks sinds 1998 en is bestemd voor nieuwe aanwinsten voor de collectie.

Het Mauritshuis is de deelnemers van de BankGiro Loterij zeer dankbaar, want mede dankzij de genereuze steun van de BankGiro Loterij heeft het Mauritshuis in 2018 twee schilderijen aan de collectie mogen toevoegen: Vrolijk gezelschap in de open lucht van Willem Buytenwech en Bloemencartouche rond een buste van Constantijn Huygens (1596–1687) van Daniël Seghers & Jan Cossiers.

Goed Geld Gala

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij is ruim € 79,4 miljoen verdeeld onder 77 culturele organisaties. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna € 5 miljoen meer dan vorig jaar. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij. Schenkingen van de BankGiro Loterij zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.

Blijf op de hoogte