Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Mauritshuis verwerft drie schilderijen van Nicolaes Berchem

Het Mauritshuis heeft drie allegorische schilderijen van Nicolaes Berchem verworven. Samen met de Allegorie op de Zomer - reeds vanaf 1992 in het Mauritshuis - vormen ze een bijzonder ensemble. De vier schilderijen tonen de seizoenen en werden omstreeks 1670 vervaardigd ter decoratie van een Amsterdams grachtenpand. De reeks viel eind 19de eeuw uit elkaar, maar is nu weer herenigd.

Emilie Gordenker, directeur Mauritshuis: 'Het was een buitenkans om  de seizoenenreeks van Berchem in één keer weer compleet te kunnen maken. De serie is gemaakt om te tonen boven deuren en zo gaan we de werken in het museum uiteindelijk ook weer laten zien. Zonder de steun van de BankGiro Loterij en de Vereniging Rembrandt was deze aankoop nooit mogelijk geweest.

Vanaf vandaag zijn alle vier seizoenen van Berchem te zien in de Potterzaal (zaal 12) – later dit jaar krijgen ze een vaste plek in de trapzaal (zaal 16). Daar zullen ze worden getoond zoals ze zijn bedoeld, namelijk als bovendeurstukken.

Meer over de nieuwe aanwinst.

Blijf op de hoogte