Het geheim van Rembrandt

Podcastserie met Splinter Chabot

NN Podcast Artwork Het Geheim Van Rembrandt

Na het succes van de podcastserie Het geheim van het Meisje met de parel duikt Splinter Chabot nu in de geheimen achter het succes van wereldberoemde Nederlandse kunstenaars zoals Rembrandt. 

Nederland brengt al eeuwenlang grote kunstenaars voort, van de 17de-eeuwse kunstschilder Rembrandt tot hedendaagse modeontwerper Iris van Herpen. Beluister in de nieuwe podcastserie de afleveringen over Rembrandt, Mondriaan, Escher, Iris van Herpen en Erwin Olaf. Splinter Chabot gaat in gesprek met kenners en liefhebbers zoals Arno Kantelberg en Marwan Magroun. 

De podcastserie, geïnitieerd door onze partner Nationale-Nederlanden, is gratis te beluisteren via alle podcastapps, zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

Kunstsnack

Waar Het geheim van het Meisje met de Parel uit drie afleveringen van een half uur bestond, is deze serie opgebouwd uit vijf korte afleveringen van tien minuten. Een ‘kunstsnack’ die je als tussendoortje beluistert tijdens een korte wandeling of onderweg naar de supermarkt.

“Als kunstliefhebber was het voor mij een feest om de levensverhalen van deze kunstenaars te onderzoeken, ik voelde me de Sherlock Holmes van de kunstwereld”, aldus Splinter Chabot. “Door in gesprek te gaan met mijn geweldige én deskundige gasten leerde ik over ieders unieke succesverhaal en over de magische fantasierijke hersenen van deze kunstenaars. Er is niet één geheim voor een wereldwijd succes. Als klein landje mogen we giga-trots zijn op alle grote namen die we hebben voortgebracht.”

Alle afleveringen van de podcast serie Het geheim van staan op Spotify. Scroll een klein stukje naar beneden voor de nieuwste serie. Veel plezier met het beluisteren van de afleveringen over Rembrandt, Mondriaan, Escher, Iris van Herpen en Erwin Olaf!

Rembrandt Zelfportret Vader Maakt Selfie Met Zoon Mauritshuis Den Haag

Kunst voor je gezondheid

De lancering van de podcast valt samen met het NN Kunstfestival, een ander initiatief van Nationale-Nederlanden om kunst voor een breder publiek toegankelijk te maken. Paul Schuiling, Adviseur Culturele Partnerships bij Nationale-Nederlanden, legt uit: “Als partner van diverse musea zetten wij ons al jaren in om een museumbezoek voor zoveel mogelijk mensen leuk te maken. Uit meer dan 900 internationale onderzoeken blijkt namelijk dat kunst goed is voor je mentale gezondheid. Met deze nieuwe podcastserie hopen we Nederland dit opnieuw te laten ervaren en te inspireren tot een museumbezoek.”

Scholieren Bekijken Rembrandts De Anatomische Les Van Dr Nicolaes Tulp In Mauritshuis Den Haag 1200

Met dank aan

Deze 5-delige podcastserie Het geheim van is een initiatief van Nationale-Nederlanden. Te beluisteren op je favoriete podcast platform, waaronder Spotify.

NN Logo wit pagina