Bekijk het Mauritshuis met je oren

The Kik

Bekijk Het Mauritshuis Met Je Oren Zanger Dave Van De Kik Voor Het Mauritshuis

Eén schilderij, één artiest, één prachtig liedje. In Bekijk het Mauritshuis met je oren vragen we bekende artiesten zich te laten inspireren door een werk uit onze collectie. Na zanger Willie Wartaal is het nu de beurt aan een band: The Kik.

Beluister hieronder het nieuwe nummer Ware Jakob, dat The Kik schreef geïnspireerd op de Mauritshuis collectie!

Beluister het nummer

De keuze van The Kik

In aflevering 5 van Bekijk het Mauritshuis van je oren maakt niet één zanger maar een hele band een nieuw nummer: The Kik. Geert-Jan Borgstein van het Mauritshuis leidde leadzanger Dave von Raven rond door de museumzalen. De vrolijke Rotterdammer stapte vroeg in de ochtend het museum binnen, last van een ochtendhumeur had hij zeker niet. Op de vraag of hij al een voorkeur heeft voor bepaalde type schilderijen antwoord hij zonder te twijfelen: 'Ik ben vooral van de gezelligheid’'. Gaat Dave uiteindelijk ook echt voor een gemoedelijk tafereel of wordt hij toch overrompeld door andere werken? Het blijkt een romantisch tweeluik te zijn dat hem inspireerde: hij kiest de portretten van Jakob Omphalius en Elisabeth Bellinghausen!

Bekijk Het Mauritshuis Met Je Oren Zanger Dave Van De Kik In Het Mauritshuis

De rondleiding

Over The Kik

The Kik is een echte Neerlandstalige 'bietband'. Na het uiteenvallen van de band 'The Madd', richtte ras-Rotterdammer Dave von Raven 'The Kik' op, en met succes. De groep bestaat uit vijf muzikanten: leadzanger en gitarist Dave von Raven, bassist Marcel Groenewegen, gitarist en zanger Arjan Spies, drummer Ries Doms en toetsenist en zanger Paul Zoontjes. Hun muziek is geïnspireerd door grootheden uit de sixties, als The Beatles en Boudewijn de Groot. Ook het instrumentarium van de band verwijst naar die tijd: Vox-versterkers, drums van Ludwig en gitaren van onder meer Rickenbacker. De debuutsingles van de band waren nog Engelstalig, maar al snel schakelden ze over naar Nederlandse nummers. In mei 2012 verrasten ze pers en fans met een volledig Nederlandstalig debuutalbum: 'Springlevend'. Het werd een enorm succes.

Bekijk Het Mauritshuis Met Je Oren Zanger Dave Van De Kik Voor Het Mauritshuis

Het verhaal achter Ware Jakob

Bekijk het Mauritshuis met je oren wordt mede mogelijk gemaakt door NN Group.

Logo NN Group Hoofdsponsor Mauritshuis