Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Mauritshuis

Welkom in het Mauritshuis! Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van Den Haag bevindt zich de compacte, maar wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument.

Ruim tweehonderd topstukken van Hollandse en Vlaamse meesters hebben hun plaats in het klassieke interieur dat door de zijden wandbespanning, fonkelende kroonluchters en monumentale plafondschilderingen een aangename sfeer ademt. Interieurs van Jan Steen, landschappen van Ruysdael, stillevens van Coorte en portretten van Rubens geven een rijk en gevarieerd beeld van de schilderkunst uit de zeventiende eeuw. 

In de Royal Dutch Shell Vleugel, ondergronds verbonden via de foyer met brasserie en museumshop, presenteren we een wisselend tentoonstellingsprogramma. Deze museumvleugel in Art-Deco architectuur biedt bovendien ruimte aan educatieve activiteiten (de Kunstwerkplaats) en diverse zalen voor bijeenkomsten en verhuur.

Exterieur Mauritshuis

Praktische informatie

Openingstijden, prijzen, adres en andere bezoekinformatie.

Koop uw ticket

Bezoekt u het Mauritshuis? Koop uw ticket online.

Meesters van het Mauritshuis

Vermeer, Rembrandt, Hals, Steen en andere beroemdheden uit onze collectie.

Nicolaes Maes, De luistervink, c. 1656

Tentoonstellingen

Nu & straks te zien in onze tentoonstellingszaal.

Voor kinderen

Kom ook met je (groot)ouders naar het Mauritshuis!

Second Canvas Mauritshuis

Mauritshuis thuis

Beleef de collectie van het Mauritshuis thuis op de bank.

Deel deze pagina